090 77 83

Cena ene minute zveze za premijsko telefonsko številko 090 77 96 iz omrežja Telemach je 2,19 eur/min, iz omrežja Telekom Slovenije d.d. je 2.7121 eur/min, iz omrežja T-2 je cena 2,49 eur/min, iz omrežja A1/BOB 3,33 eur/min, vse cene vključujejo DDV.

Kaj je pomembno pri vzgoji otroka?

Ko se odločimo za starševstvo, se moramo zavedati, da smo mi tisti, ki začnemo ustvarjati osebnost svojega otroka. Smo dovolj zreli? Ali pa imamo zgolj močno željo, da si ustvarimo družino?

Rano otroštvo je zelo pomembno, saj odločilno vpliva na to, kako se bomo v življenju vedli in katere vrednote v življenju nam bodo pomembne. Že odnosi z družino iz našega otroštva namreč vplivajo na to, kako bomo vzgajali svojega otroka.

Imeti otroka rad ne pomeni, da mu vse dovolimo. Imeti otroka rad pomeni, da ga že od rojstva učimo reda. Naučiti ga moramo, ob kateri uri je čas za hranjenje, previjanje, spanje in kasneje pospravljanje igrač, oblekic in tako naprej. Vsega tega otrok ne sme dojemati, kot da je »pod komando«, temveč mora poznati, da so to navadna življenjska opravila. Tako mu bodo prišla v navado in mu jih ne bo težko početi.

Oba starša se morata držati pravil in eden drugega ne smeta izpodbijati. Seveda se taka vzgoja pozna že pri odhodu v vrtec in kasneje v šolo. Če ima otrok delavne navade, mu tudi v šoli ne bo hudo. Pred otroci nikdar ne kritizirajte učiteljev, staršev ali prijateljev – s partnerjem to opravita na samem. Otrok namreč ne bo razumel, zakaj ste z omenjenimi ljudmi prijazni, toda ko ste sami, o njih govorite drugače. Tudi to otroci poberejo kot popotnico v življenju. Učite jih, da imamo vsa živa bitja srce in dušo. Učite jih, da vsem ni omogočeno živeti lepo. Učite jih, da spoštujejo in ne ponižujejo ljudi. Da pomagajo tistim, ki nečesa ne zmorejo. Naučite jih, da bi vsi radi lepo in srečno živeli, a jim ni dano.

Vedenje malega otroka je vaše ogledalo. Ne opravičujte se – drugi niso krivi. Vi ste tisti, ki dovolite, da stari starši razvajajo otroka, da je otrok veliko sam ali da je prepuščen drugim. In samo vi boste za svojega otroka pripravili njegovo življenjsko pot. Vi ste tisti, ki ima odločilni vpliv na to, kdo bo in kakšen bo kot odrasla oseba. Ne družba in ne okolica ne moreta vplivati na njegovo vedenje, če ste vi kot starš utrdili temelje pri otroškem razmišljanju.

Lahko me tudi pokličete na 090 77 82 in mi postavite kako vprašanje na to temo – bom vesela.

Mira

Za pogovor v živo pokličite
090 77 82

Cena ene minute zveze za premijsko telefonsko številko 090 77 82 iz omrežja Telemach je 2,19 €/min, iz omrežja Telekom Slovenije d.d. je 2.7121 €/min, iz omrežja T-2 je cena 2,49 €/min, iz omrežja A1/BOB 3,33 €/min. Vse cene vključujejo DDV.